keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Hirssi-omenapuuro

Ostin ensimmäistä kertaa hirssiä. Olin kuullut, että se on terveellistä ja vatsaystävällistä, joten kannattihan sitä kokeilla. Löysin gogreenin pakkauksen, pussitettuna ei näyttänyt S-Marketissa olevan. Tuoteseloste kertoo, että 100 g sisältää: energiaa 380 kcal, proteiinia  11 g, hiilihydraatteja 73 g, sokereita 1 g, rasvaa 4 g josta tyydyttyneitä alle 1 g, ravintokuitua 9 g, natriumia 5 mg, rautaa 3 mg.
Valmistin puuron uunissa ja lisäsin mukaan omenalohkoja. Se olikin hyvä lisäys. Puuroon sopivat hedelmät ja myös kuivattuina. Puuro sopii myös marjojen tai mehukeiton kanssa. Ruokien lisukkeeksi riisin tapaan. Paketin takana on hyvältä kuulostava hirssikeiton ohje, jota kokeilen myös.

Hirssi-omenapuuro


4 dl vettä
4 dl maitoa
2 dl hirssiä
3 kpl omenoita
3 rkl intiaanisokeria
1 tl suolaa

Huuhtele hirssit kylmässä vedessä. Kaada uunivuokaan hirssit, vesi ja maito. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Kuori ja lohko omenat ja lisää vuokaan. Kypsennä 175-asteessa noin 40 minuuttia.

Lisätietoa hirssin historiasta löytyy täältä.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi.