perjantai 11. syyskuuta 2009

Punajuuripihvit ja jogurttikastike

Jääkaapissa oli punajuuria, joista oli jo aika valmistaa ruokaa. Nahistumaan ei kannata unohtaa hyviä raaka- aineita. Kun punajuuret kiehuivat hellalla, tein niille kastikkeen ja sekoitin salaatin. Tämän kesän punajuuret maistuivat mehukkaan hyviltä. Jos et ole vielä kokeillut kesän punajuurisatoa, nyt kannattaa tehdä se. Ei ole kallista ruokaa, sopii ohuemmallekin rahapussille. On taatusti lähellä kasvatettua kotimaista.

Punajuuripihvit

punajuuria 4 isoa ja useita pieniä
1 dl vehnäjauhoja
1 muna
1,5 dl korppujauhoja
suolaa, mustapippuria
kasvisöljyä

Keitä pestyt punajuuret, noin puoli tuntia. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Minulla oli muutamia pieniä punajuuria, ne pilkoin tarjottavaksi sellaisenaan. Mausta suolalla.



Leivitä pihvit, kieritä vehnäjauhoissa, kasta kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin, jotka olet maustanut mustapippurilla. Paista kullanruskeiksi pannulla.

Jogurttikastike punajuuripihveille

2oo g (1 prk) maustamatonta jogurttia
vajaa desi creme fraichea
1 dl kurkkusalaattia (valmis säilyke)
2 tl hunajaa
1 tl dijonsinappia
ripaus suolaa
Sekoita ainekset. Kastike on valmis tarjottavaksi punajuuripihvien kera.
Lisäkkeenä vihreä salaatti ja pikkupunajuurikuutioita.

2 kommenttia:

  1. Punajuuret ovat hyviä,eilen teinkin niistä jotain. Hyvältä kuulostavat punajuuripihvit.

    VastaaPoista
  2. Kävin katsomassa punajuurisalaattiasi ja se kuulosti herkulliselta. Teen sitä joku kerta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.