sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Hunajalohta ja täytetyt portobellot

Merilohta, joka on kalojen parhaimmistoa, valmistin tänään makealla tavalla. Käytin maustamisessa hunajaa, tilliä ja rosepippuria. Uunissa kypsyttäminen on vaivatonta, uuni päälle ja hommiin. Olin ostanut portobello-sieniä. Aikomukseni oli valmistaa sienirisottoa. Kun näin kauniit ja kiinteät portobellot, en raskinut pillkoa niitä. Tein niille täytteen ja kypsensin ehyinä uunissa. Chevreä en ollut ostanut, joten korvasin sen muilla juustoilla. Pitkäjyväistä riisiä keitin naturellina lisäkkeeksi.

Hunajalohi

Poista merilohifileestä evärasvaraita. Viillä fileeseen poikittain viillot, jotta hunaja ja muut mausteet valuvat lohen sisään. Aseta filee nahkapuoli alas voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa (käytän ruususuolaa), silputtua tuoretta tilliä ja murskattua rosepippuria. Liruttele lohelle juoksevaa hunajaa. Hunaja tekee lohesta mehevän, erillistä kastiketta ei tarvita. Kypsennä uunissa keskitasolla 175-asteessa noin 20-30 minuuttia.






Täytetyt portobellot


Poista sienistä jalat ja pilko ne osaksi täytettä. Aseta sienilakit sisäpuoli ylöspäin voideltuun uunivuokaan. Silppua sipulit ja valkosipulit. Sulata pannulle voi ja kuullota siinä sipulisilput, lisää joukkoon sienijalkasilppu. Nosta täyte sienille, ripauta hieman suolaa. Murustele sienitäytteen päälle sinihomejuustoa ja raasta pinnalle kuorrutusjuusto. Meillä raastettiin Polar-juustoa.
Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.