torstai 3. syyskuuta 2009

Kanttarellimuhennos

Torilla oli kohtuullisesti tarjolla kotimaisia sieniä. Kanttarellit ja mustatorvisienet ovat herkullisia molemmat, päädyin nyt kanttarelleihin. Perinteinen sienimuhennos valmistui nopeasti. Kypsensin perunalohkot, jota ujutin vihreään salaattiin Pähkinäöljy salaatinkastikkeena sopi mielestäni tähän kokonaisuuteen hyvin.

Kanttarellimuhennos

1 litra kanttarelleja
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
voita
100 g Creme fraichea (18%)
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
persiljaa

Puhdista sienet ja paloittele. Silppua sipulit. Sulata voi kasarissa ja kypsennä sieni-sipuliseosta hetki, kunnes sienistä haihtuu neste. Lisää creme fraiche ja mausta. Anna kiehua muutama minuutti. Ripottele päälle persiljaa.

Sekoita salaatti, viipaloi mukaan kurkkua ja luumuviipaleita. Ripottele kastikkeeksi pähkinäöljyä. Lisää joukkoon keitetyt perunalohkot . Nauti sienimuhennoksen kera.

5 kommenttia:

  1. Olispa täälläkin kanttarelleja! Se on kyllä yksi herkullisimmista sienistä...

    VastaaPoista
  2. Kanttarellit ovat todella parasta sientä mitä suomalaisesta metsästä löytyy

    VastaaPoista
  3. Keräsinpä tänä aamuna n. 15 ltr kanttarelleja täältä pohjoisesta Keski-Suomesta. Tiedossa siis monet muhennokswet, keitot ym. herkut

    VastaaPoista
  4. veikaus,
    Olen melkein kateellinen saaliistasi. Kyllä tuosta määrästä riittä keittoihin, kastikkeisiin ja muhennoksiin. Ja vielä jää kuivattavaksikin.

    VastaaPoista
  5. HYI VITTU MITÄ PASKAA!!! Kangasrousku sentään maistuu joltain!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.