maanantai 14. syyskuuta 2009

Ruusukaalipasta

Viikonlopuksi olin ostanut kotimaista ruusukaalia pakkauksen. Olin kai ajatellut siitä jotain lisäkettä laittaa, mutta nyt se oli jäänyt avaamattomana jääkaappiin. Pasta on helppo ruoka, kun siihen voi upottaa mitä tahansa - melkein. Kokeilin miltä ruusukaali maistuisi pastan seurassa. Hyvin sopivat keskenään. Kun ei ollut tuoretta chiliä, maustoin pastaa punaisella chilitahnalla.

Ruusukaalipasta

250 g rusettipastaa
200 g ruusukaalia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
muutama aurinkokuivattu tomaatti (öljyssä)
2 tl chilitahnaa
mustapippuria
1 dl ruokakermaa
pastan keitinvettä




Laita pasta kypsymään kiehuvaan veteen, lisää veteen suolaa. Poista ruusukaalen kova kanta ja pilko 3-4 osaan. Pilko valkosipulinkynnet. Kuullota kaali ja valkosipulia öljyssä keskilämmöllä.
Lisää joukkoon pilkotut aurinkokuivattu tomaatti ja chilitahna. Lisää pastan keitinvettä, alenna lämpöä ja hauduttele viitisen minuuttia. Mausta ripauksella mustapippuria. Lisää ruokakerma.
Valuta pasta ja kaada pastakastikkeen joukkoon.

2 kommenttia:

  1. no tässä on taas ideaa kerrakseen! lapsilla taitaa olla pestopastapäivä (he rakastavat sitä), joten äiti herkuttelee ruusukaalipastalla. lapset eivät ole oikein ihastuneita noihin kauniisiin pikkukaaleihin.

    VastaaPoista
  2. Ruusukaali kuten kaali yleensä ei aivan pienten lasten herkkulistalla ole.
    Mutta me aikuiset pidämme kaalista ja ehkäpä se on vuosien kypsyttelyn tulos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.