tiistai 22. syyskuuta 2009

Jauheliha-kasvismureke

Tänään sain pienen tauon jälkeen kokata omassa keittiössäni. Ruuanlaittoa oli jo ikävä. Aloitin jauhelihasta, mutta mietin hieman erilaisen version uunissa kypsyttäen. En ole varma nimestä, pitäisikö kutsua otsikon mukaan vai onko tämä laatikkoruokaa. Nimellä ei nyt ole niin suurta merkitystä. Kevyttä ja maukasta arkiruokaa. Kasviksia alle ja jauhelihamureketta päälle. Kasvissyöjät voivat käyttää soijarouhetta jauhelihan asemasta.
Kuvat ovat saatu tänne esille Windowsin avulla ja ne lienevät hieman heppoisemmat. Picasa on nyt toisen koneen sisällä, joka on huollossa.

Jauheliha-kasvismureke

Mureke
400 g jauhelihaa nautaa
1 tl suolaa
1 tl maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
1 muna
2,5 dl maitoa
3/4 dl korppujauhoja
Kasvikset
1 pieni kukkakaali
200 g herneitä pakaste
3 porkkanaa
vettä, suolaa

Kuorrutus
3 tomaattia
juustoraastetta

Valmista mureketaikina. Liota korppujauhoja maidossa n 10 minuuttia ja sekoita taikina.
Puhdista kasvikset, poista kukkakaalista kanta ja pilko kukinnoiksi. Viipaloi porkkanat vinosuikaleiksi. Kiehauta kasviksia suolalla maustetussa vedessä noin 8 minuuttia. Lisää herneet vasta viimevaiheessa. Laita valutetut kasvikset voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle mureketaikina. Kypsennä 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Laita tämän jälkeen vuuan pinnalle tomaattikiekot ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.