keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Omenamuffinsit

Kun nyt poden pientä flunssaa, on aikaa näperrellä keittiössä. Olen suurien ja helppojen linjojen leipuri. En tosiaankaan näpertele koristeita, enkä silottele pikkutarkasti kakkujen pintaa. Tosin ihailen suuresti taidokkaita muiden leivontateoksia. Ajattelin, miten helppoa on vain sekoitella kuivat aineet, viskata joukkoon omenakuutiot ja toisaalla sekoittaa nestemäiset. Niiden yhdistäminen ja siinä se on. Silikoninen muffinsivuoka on loistava keksintö. Tosin muffinsseja tuli sen verran monta, että piti ottaa vielä tefloninenkin käyttöön.
Kaloreita ajatellen tein pienikokoisia. Blondivitsihän tämä on, pienikokoisia kerralla kolme, kun niissä on vähemmän kaloreita.

Omenamuffinsit

3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria, vajaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Kaikki sekoitetaan keskenään.
3 dl omenakuutioita, kuori ja pilko
Sekoita kuutiot jauhoseokseen
1 dl ruokakermaa
2 munaa vispattuna
1 dl pullomargariinia
1 dl appelsiinimehua

Sekoita keskenään ja lisää sekoittaen jauhoseokseen.
Nostele taikina muffinsivuokiin. Voitelin tefloniset. Sain yhteensä 18 kpl. Paista keskitasolla 200-asteessa 15-20 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria.
Alkuperäinen ohje on Myllyn Paras-sivuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.