tiistai 1. syyskuuta 2009

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Keittopäivä tänään. Pippurimyllyn Sanna oli valmistanut herkulliselta kuulostavaa tomaattikeittoa. Valitsin sen keiton tälle viikolle. Vähän vain mukailin ohjetta. Lisäsin vuohenjuuston kuutioina keittoon. Valkoisina kuutioina ne toivat keittoon hieman erilaista ulkonäköä ja maistuivat täyteläisiltä. Juustokuminan korvasin provencen yrttimausteella, timjamia, rosmariinia, oreganoa, salviaa ja kynteliä.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
pähkinäöljyä
2 tl provence yrttimaustetta
2 prk (a´500g) paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl sokeria
200 g vuohenjuustoa pikkukuutioina
basilikaa

Silppua sipulit ja kuutioi porkkanat. Kuullota niitä hetki öljyssä. Lisää yrttimauste, vesi+kasvisliemikuutio, paseerattu tomaatti ja anna kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia.
Soseuta ja lisää mausteet. Kuutioi joukkoon vuohenjuusto. Ripauta pinnalle basilikaa.

2 kommenttia:

  1. Tomaattikeitto on kyllä ajaton, aina yhtä hyvältä maistuva ruoka. Kiva että blogistani vinkkiä, maukkaalta näyttää tämä sinunkin versiosi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna ohjeesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.