tiistai 8. syyskuuta 2009

Nuppukaalikeitto

Tämän viikon keiton valmisti poikkeuksellisesti mies kotona. Tulin myöhemmin töistä ja olin ottanut hänelle aamulla valmiiksi Mitä tänään syötäisiin - Aki Wahlmanin ohjeen. Pientä muutosta keittoon oli tullut juuston kohdalla, kun ei käyty K-kaupassa, vaan torilla ja S-kaupassa. Persilja oli unohtunut ostaa.
Hyvä ja nopea keitto. Kokeilkaapa.

Nuppukaalikeitto

pala purjon valkoista osaa n 100g
1 kukkakaali n 400 g
1 parsakaali n 250 g
1 rkl öljyä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus mustapippuria 1/2 tl
ripaus muskottipähkinää 1/4 tl
1 rs (200g) Creme Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1 dl persiljaa (sitä ei ollut meillä)



Huuhtele kasvikset. Suikaloi purjo. Paloittele kukka- ja parsakaalin nuput suupalan kokoisiksi. Kuutioi kaalien varret pieniksi kuutioiksi.
Kuullota purjo öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta. Lisää kukkakaalin nuput ja kaalien kuutioidut varret. Jätä parsakaalien nuput vielä odottamaan. Keitä 10-15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää parsakaalin nuput ja keitä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa maalaisleivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.