perjantai 4. syyskuuta 2009

Punaherukkapiirakka

Eilen tein punaherukoista piirakan. Sekoitin löysän pullataikinapohjan alusta loppuun kattilassa sotkematta käsiä. Hiivana käytin kuivahiivaa "oikean" hiivan puuttuessa, mutta menihän se näinkin. Kokeilin silikonista irtopohjavuokaa. Se sopi erinomaisesti myös tämäntyyppisen leivonnaisen paistamiseen. Taikinan määrän arvioin juuri yhteen vuokaan sopivaksi. Tänäänkin piirakasta nautittiin kahvin kera pastan jälkeen.

Punaherukkapiirakka

50 g margariinia
2 dl maitoa
1/2 muna
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
puoli litraa punaherukoita
munaa voiteluun
Pinnalle: 1/2 dl sokeria ja 2 rkl perunajauhoja
tomusokeria




Sulata rasva kattilassa. Lisää maito rasvaan. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoseokseen. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Jos käytät kuivahiivaa sekoita se jauhojen joukkoon. Vatkaa taikinaa hetki. Anna kohota kattilassa 15 minuuttia.
Voitele irtopohjavuoka. Jos sinulla on silikonivuoka keraamisella pohjalla, voitele pohja.
Kumoa taikina vuokaan, nostele lusikalla hieman reunoille. Kohota 10 minuuttia. Voitele reunat munalla. Levitä punaherukat piirakalle, ei aivan reunoille. Ripottele marjoille sokeri-perunajauhoseos. Paista 200-asteessa noin 20 minuuttia. Siivilöi piirakan pinnalle tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.