torstai 24. syyskuuta 2009

Jauhelihapihvit ruiskiekossa

Mielikuvitus jumiutuu joskus, mutta vain hetkeksi. Jääkaapissa oli jauhelihaa ja juurihan me syötiin jauheliha-kasvismureketta. Ja taas. Valitsin helpon ja nopean tien. Pihvit, ruiskiekot, vuohenjuusto, salaattiainekset. Eiköhän tästä ruokaa synny. Puolukkaa, se on nyt ajankohtaista, sitä myös mukaan.

Jauhelihapihvit ruiskiekossa

Tee jauhelihataikina. 400 g jauhelihaa, kuullotettua kylmää sipulisilppua, desi ruokakermaa ja vajaa desi korppujauhoja, yksi muna, 2 tl suolaa, 2 tl maustepippuria, paprikajauhetta. Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile pihvit ja paista voi/öljyseoksessa kypsiksi.
Voitele ruiskiekon puolikas, Aseta päälle pihvi ja pihville vuohenjuustokiekko.
Gratinoi uunissa, kunnes vuohenjuusto pehmenee.
Sekoita ruiskiekolle salaattipeti . Nosta lopuksi vuohenjuustolle survottua puolukkaa.
Puolukka sopi tähän joukkoon erinomaisen hyvin.

6 kommenttia:

  1. AI NAM!!! HETI TULI IHAN KAUHEE NÄLKÄ!! ....kipittää syömään...

    VastaaPoista
  2. Tämä tuleekin nopeasti, jos on kova nälkä

    VastaaPoista
  3. hei arleena, nautit jälkiruoaksi blogisi mukaan 17.8.08 mövenpick jogurttia! saako suomesta sitä. törmäsin mahtavan makuiseen jogurttiin amsterdamissa ja vieläkin kuola kihoaa kielelleni
    t hannu-ville leskelä

    VastaaPoista
  4. HV,
    Mövenpickin jogurttia ostin K-kaupan citymarketista. Tänään ostin mövenpickin pähkinäjäätelöä, tarkemmin kermajäätelössä oli karamellisoituja saksanpähkinän paloja ja vaahterasiirappia.

    Nyt en huomannut oliko siellä ko jogurttia.

    VastaaPoista
  5. Mahtoi olla hyvää! :) Oi että oispa mulla puolukoita just nyt.. nam

    VastaaPoista
  6. Risulinna,
    Oli hyvää, yllättävän hyvin puolukat sopivat myös ruisleivän makuun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.