sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Margaritan Cafeessa


Vietän juuri siestahetkeä viileässä hotellihuoneessa täällä Menorcan Mahonissa, Hamilton hotellissa. Lomapäiviä on takana reilut kaksi. Tulopäivänä kävimme perjantain lounaan syömässä  rantakallioon louhitussa Margaritan Cafeessa. Yksinkertaista mutta hyvää. Tilasin baneroituna paistettuja mustekalarenkaita valkosipulilla maustetun aiolimajoneesin kera. Majoneesi on kotoisin juuri täältä Menorcalta.
Menuut on tekstattu rennosti seinätauluihin. Pöydät on nostettu rantakivetykselle. Sisustus on persoonallisen vetoavaa, yksinkertaista ja maanläheistä. Ruoka on kotitekoista  ja kaikki tehdään juuri sillä hetkellä, kun tilaus on saatu.
Paneroidut paistetut mustekalarenkaat  on asetettu lautaselle rennosti. Mukana on valkosipuliaioli, joka sopi erittäin hyvin kalalle. Sitruunapalasta voi pirskottaa mehua kalan painikkeeksi. Ruokajuomaksi valikoitui lasi pehmeää vaaleaa olutta. Yksinkertainen voi olla vain hyvää.

Tänään kuljimme rantakivetystä pitkin purjehtijoiden satamaan. Merelle oli menossa iso joukko purjeveneilijöitä ja lainelautailijoita. Istahdimme sataman baariin. Aurinkoisen leppoisassa tuulenvireessä  nautin vastapuristetun mansikka-appelsiini tuoremehun tai smoothien  ihan kuinka vaan. Tuoreet mansikat maistuivat tietenkin makeilta. Täällä ovat appelsiinit paljon mehukkaampia ja makeampia kuin siellä Suomessa olevat tuontiappelsiinit.  

4 kommenttia:

 1. Ilman valkosipulia ei aioli ole aiolia. Sama kun kirjottaisit, että otit kalakeiton, jossa oli kalaa...

  VastaaPoista
 2. Tuoremehu kuulostaa raikkaan hyvältä! Pidän mustekalasta,mutta mieluiten ilman panerointia. Kaunis näköala viimeisessä kuvassa:)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi,
  No niinpä onkin, en kovasti ajatellut koko asiaa.

  Yaelian,
  Mustekala on ilman panerointiakin hyvää, kunhan sitä ei kypsennetä liian pitkään.

  VastaaPoista
 4. Herrkullista varmaan? En vaan ole koskaan mustekalaa syönyt- vielä.
  Totta. Appelsiinit ovat siellä aivan eri mehukkaita. Voi kun sais niin tuoreena, suoraan puusta :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.