lauantai 19. toukokuuta 2012

Broileripata espanjalaiseen tapaan - Hedelmätrifle

Kutsuin tänään ruokavieraita. Valmistin pataruokaa broilerista espanjalaisen ohjeen mukaan. Poikkesin lisukkeissa suomalaiseen tyyliin. Mausteinen broileripata yllätti positiivisesti. Broileri on miedonmakuinen, mutta nyt se sai sopivasti potkua punaviinistä ja mausteista. Maku muuttui täyteläisemmäksi.
Jälkiruuaksi tein nopean triflen. Murusteen  kokkasin itse ja se oli parasta jälkiruuassa. Se kokosi jälkiruuan herkulliseksi kokonaisuudeksi. 

Broileripata espanjalaisittain
Perunasose
Aprikoosi-fetasalaatti
n 1 kg broilerin rintafileitä (maustamaton)

suolaa ja mustapippuria
vehnäjauhoja
rypsiöljyä
3 kpl chorizo-makkaraa
pari valkosipulinkynttä
pari punasipulia
punainen ja keltainen paprika
3 dl punaviiniä
kuivattua rosmariinia
kourallinen silolehtipersiljaa
kourallinen kalamata-oliiveja kivettömiä
aprikoosimehua

Paloittele rintafileet isohkoiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja leivitä vehnäjauholla. Paista broileripaloja paistinpannulla rypsiöljyssä kunnes pinta saa väriä. Siirrä ne pataan.

Pilko chorizo kuutioiksi ja paista samalla pannulla pari minuuttia. Lisää joukkoon pilkotut sipulit, valkosipulit ja paprikat. Paista kasviksia hetki kovalla lämmöllä ja kaada päälle punaviiniviini.

Kumoa kasvikset ja viini pataan broilerien joukkoon. Lisää mukaan yrtit. Hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia, kunnes broileri on kypsää.

Sekoita oliivit joukkoon ja kaada mukaan vajaa desi aprikoosimehua (käytin aprikoosien säilyketölkin mehun) hauduta vielä hetki.
Sekoitin lisukkeeksi aprikoosi-fetasalaatin, käytin säilykeaprikooseja ja niiden mehun käytin pataan. Salaatinkastikkeeseen lisäsin oliiviöljyn joukkoon myös aprikoosimehua sekä mustapippuria.

Hedelmätrifle
Kauramuruseos
60 g voita, 2 rkl fariinisokeria, 2 tl vaniljasokeria, 1 dl vehnäjauhoja, 2 dl isoja kaurahiutaleita, ripaus suolaa.
Sekoita kaikki ainekset pehmeään voihin. Levitä seos leivinpaperille uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes seos saa väriä eli noin 6 minuuttia. Ota pois ja sekoita murumaiseksi.
 
Kokoa trifle. Hienonna säilykepersikat tai muut vastaavat hedelmät soseeksi. Annostele muruseosta  annosmaljan pohjalle, seuraavaksi hedelmää, kermavaahtoa ja lopuksi kauramurua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.