perjantai 11. toukokuuta 2012

Jauhelihatagine ohralla

Kävin lähikaupassa eli Siwassa. Valikoimat ovat kovin suppeat, mutta kyllä sieltä syötävää löytyy. Valitsin Atrian naudan jauhelihan. Kotona etsiskelin sopivia vinkkejä, miten tuiki tavallisesta jauhelihasta saisi jotain  erilaista jopa eksoottistakin. Lopputulos yllätti totaalisesti, hyvää oli ja tarpeeksi erilaista kuin tavanomainen.

Jauhelihatagine
Ohrahelmilisäke
400 g naudan jauhelihaa
1 punasipuli
1 valkosipulikynsi
öljyä
3 tl kuivattua persiljaa
2 tl kanelia
1 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
ripaus chiliä
3 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 tl palmusokeria
3 dl vettä
1 dl rusinoita
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita hetki. Lisää jauheliha ja ruskista se.
Lisää mausteet ja kääntele hetki pannulla. Lisää neste ja rusinat, hauduta noin 10 minuuttia kannen alla.
Kypsennä lisäkkeeksi ohrahelmiä pakkauksen ohjeen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.