perjantai 18. toukokuuta 2012

Kasvismunakas

Päivällä päätin kurkistaa kaappeihin ja käyttää niitä raaka-aineita mitä sieltä löytyy. Inventoin samalla, mitä on otettava lähipäivinä käytettäväksi ja mitä tarpeellista on hankittava.
Tänään pääsivät heti ruuaksi palsternakka, porkkana ja kevätsipuli. Munakkaaseen on helppo ottaa mukaan juuri kasviksia. Minusta ne sopivat kananmunien seuraan tavattoman hyvin. Kermaviilikin löytyi jääkaapista, sen lisäsin munakkaaseen.


Kasvismunakas
Kuori palsternakka ja porkkana. Vedä kuorimaveitsellä ne ohuiksi suikaleiksi. Silppua kevätsipuli.
Kuumenna pannu ja lisää sinne juokseva kasvisrasva. Kuullota pannulla muutama minuutti kasviksia ja sipulia, lisää mukaan kuivattua basilikaa.
Sekoita kermaviili ja tilkka vettä. Vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää mukaan kermaviili sekä ripaus suolaa.
Kaada munakasmassa kasviksien päälle. Kypsennä keskilämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt. Käännä ja jatka kypsennystä. Liu'uta munakas lautaselle ja nauti. 

2 kommenttia:

  1. Tuo olisi ollut kyllä kevyempi vaihtoehto itsellekin kuin se mihin valintaan päädyin.....

    VastaaPoista
  2. Minä paistan aina silloin tällöin näitä kaapintyhjennys munakkaita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.