torstai 3. toukokuuta 2012

Kasviskaalilaatikko

Varhaiskaalia on ollut jo muutaman viikon ajan kaupoissa, unkarilaista. Eilen ostin sitä, en voinut vastustaa. Kuten tiedätte parhaat kaaliruuat saa juuri tuosta varhaiskaalista.
Ensin kuullotin ja sitten uunissa paistoin, käytin Valion Mustapekka-ruokakermaa. Sopi oikein hyvin, käytän ilmaisua samettinen. Sellaista oli tämä kaalilaatikko, jossa oli mukana palsternakkaa ja porkkanaa.

Kasviskaalilaatikko
n 700 g varhaiskaali
1 iso palsternakka
1 iso porkkana
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
suolaa
rypsiöljyä
1 dl ohrahelmiä/
loraus vettä
1 prk Mustapekka-ruokakermaa
loraus rasvatonta maitoa
sesaminsiemeniä
voinokareita
Suikaloi kaali. Kuori ja pilko palsternakka suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit ja pilko kevätsipulit.
Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää kaalisuikaleet ja palsternakka sekä porkkanat ja kuullota miedolla lämmöllä. Lisää vesitilkka ja suola mukaan. Mittaa mukaan ohrahelmet ja anna kuullottua hetki vielä. Voitele uunivuoka ja nostele kaaliseos vuokaan.  Kaada vuokaan Mustapekka, johon on sekoitettu hieman maitoa. Ripottele pinnalle sesaminsiemenet ja levitä pinnalle lopuksi voinokareita.
Kypsennä 200-asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjosin suolakurkkua, tuoretta kurkkua ja puolukka-mustikkasurvosta lisukkeina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.