sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Paneroidut ulkofilepihvit ranskalaisilla

Tänään oli jääkiekko-otteluun sopivaa ruokaa.  Paistoin possun ulkofileepihvit. Paneroin pihvit tai oikeastaan paneroimisesta jätin yhden vaiheen pois, joten oliko tämä nyt sitten puolipanerointi. Ranskalaisetkin syntyivät kevyemmän kaavan mukaan eli ne kypsyivät uunissa.

Paneroidut possun ulkofileepihvit
Ranskalaiset uunissa kypsyttäen
Ota possufileet huoneenlämpöön.
Kuori perunat ja leikkaa ne tasakokoisiksi tikuiksi ranskalaisten perunoiden tapaan.
Laita uuni päälle 220-asteeseen ja työnnä uuniin uunipelti, johon on levitetty leivinpaperi.
Keitä perunatikut suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta ja kuivaa talouspaperilla.
Nostele perunat kuumalle uunipellille ja ripottele pinnalle rypsiöljyä. Nosta pelti uuniin ja kypsennä 15 minuuttia. Kääntele perunoita kerran paiston aikana.
Kun ranskalaiset ovat uunissa, aloita pihvien paistaminen.
Sekoita kananmuna ja vesitilkka laakealle vadille. Sekoita toiselle lautaselle korppujauhot ja mausteet, chili, mustapippuri, paprika ja suola. Kastele pihvit kananmunaan ja kierittele molemmin puolin korppujauhossa.
Paista voi-öljyseoksessa  noin 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpö ykköseen ja nosta kansi pannun päälle. Näin pihvit pysyvät lämpiminä.
Sekoita kylmä kastike, ranskankermaa, chiliä, mustapippuria, paprikaa, suolaa ja ripaus sokeria.
Salaatin voit sekoittaa perunoiden kuorimisen jälkeen lisukkeeksi. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.