Käväisin tänään myös metsässä ja löysin kevään ensimmäiset korvasienet. Ne ovat parasta aikaa kuivumassa.
Paistetut ahvenfileet
Ranskankermakastike
Keitetyt ja paistetut perunapuolikkaat
Salaatti
Maustoin ahvenfileet maustepippurilla ja ruususuolalla ja paistoin voissa yhteensä 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Kastikkeeksi sekoitin ranskankermaan silputtua kevätsipulia, maustepippuria ja ripaus suolaa.
Isot perunat pesin hyvin, halkaisin ja keitin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ennen ateriaa paistoin vielä pannulla voisulassa. Päälle ripottelin kevätsipulia.
Isot perunat pesin hyvin, halkaisin ja keitin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ennen ateriaa paistoin vielä pannulla voisulassa. Päälle ripottelin kevätsipulia.
Salaattiin viipaloin mansikoita muistuttamaan kesästä. Ruoka oli yksinkertaista ja hyvää.
Karpalokiisseli vaniljavaahdolla
Pakasteesta löytyi vielä karpaloita. Tein kiisselin. Kiehautin kymmenisen minuuttia reilu 2 dl karpaloita ja 1/2 litraa vettä. Siivilöin karpaloiden kuoret pois. Sekoitin joukkoon desin verran fariinisokeria, kiehautus ja suurustin 2 rkl perunajauhoja veteen sekoitettuna. Tarjoilukulhoihin ripottelin kiisselin pinnalle palmusokeria. Lopuksi jäähtyneen kiisselin päälle kinuskikastiketta ja vaniljavaahtoa.
Kevään ensimmäinen korvasienisaalis. Parasta aikaa se on puhdistettuna ja paloiteltuna kuivumassa. Kuivumisen jälkeen suljen ne tölkkiin. Kun on aika valmistaa niistä ruokaa, otan sienet ja ryöppään ne väljässä vedessä kahteen otteeseen. Vaihdan veden välillä kerran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.