lauantai 12. toukokuuta 2012

Ahvenfileet paistettuina

Suomalainen ahven on kalojen parhaimmistoa. Ostin tänään niitä fileinä. Oli tosi hyvin fileroitu, ei ollut mukana ainoatakaan ruotoa.  Ahvenessa on hyvin mieto maku, joten sitä ei voi peittää mausteilla eikä sille sovi mikään "raskas" valmistustapa.  Niinpä päädyin perinteiseen tapaan ja paistoin fileet voissa pannulla.  Maustoin yksinkertaisesti ja käytin sitä vanhinta pippuria eli maustepippuria ja tietysti ruususuolaa.
Käväisin tänään myös metsässä ja löysin kevään ensimmäiset korvasienet. Ne ovat parasta aikaa kuivumassa.

Paistetut ahvenfileet
Ranskankermakastike
Keitetyt ja paistetut perunapuolikkaat
Salaatti

Maustoin ahvenfileet maustepippurilla ja ruususuolalla ja paistoin voissa yhteensä 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Kastikkeeksi sekoitin ranskankermaan silputtua kevätsipulia, maustepippuria ja ripaus suolaa.
Isot perunat pesin hyvin, halkaisin ja keitin kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.  Ennen ateriaa paistoin vielä pannulla voisulassa. Päälle ripottelin kevätsipulia. 
Salaattiin viipaloin mansikoita muistuttamaan kesästä.  Ruoka oli yksinkertaista ja hyvää. 

Karpalokiisseli vaniljavaahdolla
Pakasteesta löytyi vielä karpaloita. Tein kiisselin. Kiehautin kymmenisen minuuttia reilu 2 dl karpaloita ja 1/2 litraa vettä. Siivilöin karpaloiden kuoret pois. Sekoitin joukkoon desin verran fariinisokeria, kiehautus ja suurustin 2 rkl perunajauhoja veteen sekoitettuna. Tarjoilukulhoihin ripottelin kiisselin pinnalle palmusokeria. Lopuksi jäähtyneen kiisselin päälle kinuskikastiketta ja vaniljavaahtoa.

Kevään ensimmäinen korvasienisaalis. Parasta aikaa se on puhdistettuna ja paloiteltuna kuivumassa. Kuivumisen jälkeen suljen ne tölkkiin. Kun on aika valmistaa niistä  ruokaa, otan sienet ja ryöppään ne väljässä vedessä kahteen otteeseen. Vaihdan veden välillä kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.