tiistai 8. toukokuuta 2012

Feta-kananmunasalaatti

Salaatille oli tänään tilaus. Vähän kevyempi ruoka oli nyt paikallaan. Kokosin salaatin niistä aineista mitä kaapissa oli.
Mustikoita oli pakasteessa, joten keitin mustikkakeiton aikaisemmin toteuttamani hyväksi havaitun ohjeen mukaan. Keittoa syötiin  turkkilaisen jogurtin kanssa. Ohje löytyy täältä.

Feta-kananmunasalaatti
Pehmeää kerä- ja friseesalaattia, kurkkukuutioita, aurinkokuivattuja tomaatteja paloina, paahdettuja cashew-pähkinöitä, ripaukset oliiviöljyä ja balsamicoa. Keitettyä kananmunaa lohkoina ja fetajuustokuutioita sekä muutama kapris.

Helena leivinjauhe

Etsin jotain miehen työhuoneen laatikoista ja käteeni osui tämä pieni metallipurkki . Sen sisällä ei ollut enää Helenan leivinjauhetta, vaan pieniä nauloja.

Tyhjensin ja pesin purkin.
Nyt keksin sille uuden ja paremman käyttötarkoituksen keittiössäni.

Purkin kyljessä on tuoteseloste molemmilla kotimaisilla.
Samoin annosteluohje, teelusikallinen kahvikupilliseen (1 1/2 dl) jauhoja. Sekoitetaan huolellisesti. Paistetaan tavallisessa uuninlämmössä.


Enää eivät leivinjauhepurkit ole peltiä vaan pahvia.
Luulen, että löydän laatikoista vielä lisää vanhoja nostalgisia purkkeja ja purnukoita.


 

2 kommenttia:

  1. Keväällä maistuvat salaatit. :-)

    Kaunis pieni peltipurkki, keräilytavaraa, sanoisin.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Pidän purkista ja nyt keksin sille jotain hyötykäyttöä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.