lauantai 2. kesäkuuta 2012

Lohiperhoset

On ihana olla kotona taas.  Kotiruoka maistui hyvältä tämän viikon tauon jälkeen.  Kalaa oli lomalla tarjolla, vaan siellä kala haudutetaan ylikypsäksi ja hajoavaksi. Sen maku katoaa jotenkin  ja jonnekin.
Tämä päivä oli sen verran kiireinen, että lohiperhoset olivat juuri sopiva ruoka. Lounaan jälkeen kiiruhdettiin ylioppilaan juhlaan ja jälkiruoka nautittiin siellä - kakkuja, juustokakkua, täytekakkua, kääretorttua.

Lohiperhoset
Kermaviilikastike, salaatti, keitetty riisi
Salaatiksi sekoitin varhaiskaalia hyvin hienoksi silputtuna, friseesalaattia, tuoretta kurkkua, tomaattia ja basilikan lehtiä. Kastikkeena salaatin sekaan extra virgin oliiviöljyä, mustapippuria ja suolaa
Salaatista ja keitetystä riisistä kokosin lautaselle pedin lohiperhoselle.
Lohiperhoset paistoin pannulla rypsiöljytilkassa muutaman minuutin per puoli. Mausteena merisuolaa ja mustapippuria. Päälle tuoretta ruohosipulia.

Kastike kermaviiliä, Maille, valkosipulilla ja punaisella paprikalla maustettua, sinappia, mustapippuria, paprikaa, kanelia ja ruohosipulisilppua.
Kaneli muuten sopii yllättävän hyvin kalakastikkeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.