Nauriit pesin ja viipaloin ja siitä sitten vuokaan kypsymään.
Siika pannulla paistaen
Naurisvuoka
Huuhtaise siiat nopeasti kylmän veden alla ja pyyhi. Poista päät (jos haluat). Ripottele sisään suolaa, mustapippuria ja tuoretta salviaa. Kuumenna pannu, sulata voinokare pannulle, lisää mukaan makua antamaan pari murskattua valkosipulinkynttä. Ripottele siian pintaa vielä hieman suolaa. Paista siiat ensin minuutin verran kuumalla pannulla, alenna lämpö keskilämmöksi ja jatka paistamista, kunnes nahka on kauniin ruskea. Käännä ja jatka paistamista noin 5 minuuttia per puoli. Kypsyys selviää, kun kokeilet evän irtoamista. Jos se irtoaa heti koskettamalla, on kala kypsää.
Pese nauriit hyvin. Poista kanta ja napa. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Raasta 3 kpl valkosipulinkynsiä naurisviipaleille. Lisää kuivattua rakuunaa 2 tl ja 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita ja lado viipaleet voideltuun laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Kypsennä 180-asteessa noin 20 minuuttia..
Kaada vuokaan 1 dl kuohukermaa ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Lisää vuokaan hieman hunajaa ja auringonkukansiemeniä. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.
Naurisvuokaa en ole koskaan tehnyt, tästä sainkin taas hyvän ruokareseptin. Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaNaurista ei ole oikeastaan kuin torilla, en ole kaupoissa ainakaan vielä sitä huomannut.
VastaaPoista