Moussaka
1 kpl n 500 g munakoisosuolaa
500 g viljapossun jauhelihaa
2 sipulia silputtuna
4 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tlk tomaattimurskaa
suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta, oreganoa, chiliä
rypsiöljyä
muutama lehdykkä lipstikkaa tai pinaattia silputtuna
emmentaljuustoraastetta
1 dl kerma/maitoa
juustoraastetta
1 kananmuna
Leikkaa munakoiso pituussuunnassa viipaleiksi. Suolaa ja itketä viipaleita noin 1/2 tuntia. Kuivaa talouspaperilla. Paista viipaleet öljyssä molemmin puolin noin 2 minuuttia.
Ruskista jauheliha öljytilkassa. Lisää silputut sipulit ja jatka ruskistamista hetki. mausta suolalla ja muilla ohjeessa luetetuilla mausteilla.
Lisää tomaattimurskat ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.
Kokoa moussaka uunivuokaan. Ensin hieman jauhelihakastiketta, munakoisoviipaleet, jauhelihakastiketta, lipstikkasilppua ja juustoraastetta. Toinen kerros samoin. Lopuksi kerros jauhelihakastiketta.
Valmista vaalea kastike. Kuumenna kerma ja maitoseos kattilassa, lisää joukkoon juustoraaste ja anna hautua hetken aikaa. Ota kattila liedeltä. Vatkaa kananmuna ja sekoita kastikkeen joukkoon, lisää hieman suolaa. Kaada kastike moussakavuuan päälle.
Kypsennä vuokaa uunissa 175-asteessa noin 20 minuuttia.
Mustikoita herajuustolla
Näyttää ensi katsomalta että kyseessä on jäätelö, vaan ei ole. Ostin tuorejuustoa eli Riitan Herkun Hoikkis herajuustoa. Täytyy tässä kehaista vähän tätä juustoa. Se on nimittäin parempaa kuin jäätelö. Eikä ole sokeria eikä jäätelön lisäaineita. Sopi mustikoiden kanssa oikein hyvin. Lisäsin tyrnimarjoja myös mukaan, niin on päivän c-vitamiinit otettu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.