tiistai 26. kesäkuuta 2012

Entrecotepihvi ja juurekset

On jo vierähtänyt aikaa suosikkipihvistäni. Korjasin tänään tilanteen. Ostin härän entrecoteta tai tarkemmin kyseessä on pihvikarjana kasvatetun  entrecotesta.  En ole ihan varma erotellaanko pihvikarjasta härkää tai hiehoa erikseen ja lopputuloksena puhutaan vain härästä. Tällä ei tietysti ole kovasti väliä, kyseessä on kuitenkin laadukasta lihaa karjasta, joka nimenomaan kasvatetaan lihan takia eikä maidontuotantoa varten.  Voitte korjata ja oikaista tämän asian, jos olen täysin hakoteillä.

Entrecotepihvi ja uunijuurekset
Pihvin paistaminen on kaikille varmaan tuttua touhua. Kertaan sen vielä.
1. Ota pihvit vähintään puolituntia mielellään tunti ennen kypsentämistä huoneenlämpöön.
2. Paras paistotulos saadaan valurautapannulla, se pidättää lämmön tasaisena. Kuumenna pannu ja lisää nokare voita. Käytin tänään valkosipulivoita.
3. Mausta pihvi mustapippurilla. Kun voin tirinä on hiljentynyt, laita pihvi pannulle ja alenna lämpö keskilämmöksi. Paista noin 2 minuuttia ja käännä pihvi. Ripota paistopinnalle suolaa  Paista toiset kaksi minuuttia.
4. Pihvi on oikein kypsennetty, kun se ei ole luovuttanut nesteitään pannulle. Pihvi on parasta nauttia heti, joten lisukkeiden tulee olla valmiita.
Lisukkeiksi valitsin lanttua, porkkanaa ja punasipulia. Aloitin niiden esivalmistelut samalla, kun otin pihvin jääkaapista.
Kuori lanttua ja porkkanaa. Viipaloi ne ohuiksi lähes lastuiksi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Lado juuresviipaleet uunivuokaan. Ripottele pinnalle ruususuolaa ja rypsiöljyä. Nostele lopuksi pinnalle punasipulirenkaat. Kypsennä juureksia ensin noin 15 minuuttia 200-asteessa, alenna lämpö noin 100-asteeseen ja saavat kypsyä sopivan rapsakoiksi.
Annostele ruoka lautasille ja lisää mukaan esimerkiksi herkkukurkkua ja salaattia.

Kuten huomaatte olen lisännyt keittiöni kuvan yläpalkkiin. Keittiökuvassa ei näy saarekkeen ja keittiökaapistojen väliseen tilaan sijoitettu tarjoiluvaunu. Nyt siitä ei ollut parempaa kuvaa kuin tämä sunnuntaina ottamani. Tarjoiluvaunulla ovat hedelmä- ja vihannesvadit. En pidä niitä jääkaapissa,  hedelmät ja tomaatit hupenevat sellaista vauhtia, että ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä.
Tarjoiluvaunun alla on kasat kulhoja ja laakeita vateja. Niitä käytän päivittäin.
Tänään hedelmiä oli juuri sen verran, että jälkiruokana syötiin aprikooseja ja persikoita. Enimmäkseen  hedelmiä kuluu aamiaisella.

1 kommentti:

  1. Huomasin, että tuo tokaisu kommenttilootan yläpuolella EI KOMMENTTEJA saattaa johtaa harhaan.

    Kommentoida saa ja ihan mukavaahan se on, kun saan lukea mitä ajattelette.

    Muuten miten sen ei kommentteja saa pois.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.