Nyt postasin erikseen jälkiruuan, raparperipaistos löytyy tuosta alempaa, jos haluat tsekata sen ohjeen.
Kukkakaali-kinkkugratiini
1 (650g) kukkakaalisuolaa
150 g ylikypsää perinnekinkkua suikaloituna
mustapippuria
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
rypsiöljyä
2 isoa tomaattia viipaleina
timjamia
2 dl kermaa ja kukkakaalin keitinvettä
120 g koskenlaskijajuustoa voimakas
1 kananmuna
Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi. Voitele uunivuoka ja paloittele kukkakaali vuokaan. Lisää pinnalle mustapippuria.
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki rypsiöljyssä. Lisää suikaloitu kinkku ja jatka kuullottamista. Kaada seos vuokaan kukkakaalien päälle.
Lisää pinnalle tomaattiviipaleet ja ripottele niille kuivattua timjamia.
Kuumenna kerma ja tilkka keitinlientä kattilassa. Kuutioi joukkoon koskenlaskijajuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa sekaan kananmuna. Kaada kastike vuokaan.
Kypsennä gratiini 175-asteessa noin 20-30 minuuttia.
Herkullista! Suun ja silmänruokaa..nam!
VastaaPoistaOijoi kun näyttää hyvältä! Ja löytyy jääkaapista kaikki ainekset, huomisen ruokaidea onkin sitten tässä :)
VastaaPoistaAnna,
VastaaPoistaOli tosiaan hyvää.
Pikku Leijonan Emäntä,
Kannattaa kokeilla.