lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kukkakaali-kinkkugratiini

Tänään ostin torimarkkinoilta paistettuja pikkumuikkuja, ne syötiin lounaaksi. Illaksi paistoin kukkakaaligratiinin. Lisäsin mukaan kinkkua. Gratiini oli todella hyvää. Tätä versiota en ole ennen tehnytkään. Varmaa on, että kesän mittaan tulee tehtyä vielä useasti..
Nyt postasin erikseen jälkiruuan, raparperipaistos löytyy tuosta alempaa, jos haluat tsekata sen ohjeen.

Kukkakaali-kinkkugratiini
1 (650g) kukkakaali
suolaa
150 g ylikypsää perinnekinkkua suikaloituna
mustapippuria
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
rypsiöljyä
2 isoa tomaattia viipaleina
timjamia
2 dl kermaa ja  kukkakaalin keitinvettä
120 g koskenlaskijajuustoa voimakas
1 kananmuna
Keitä kukkakaali suolalla maustetussa vedessä melkein kypsäksi. Voitele uunivuoka ja paloittele kukkakaali vuokaan. Lisää pinnalle mustapippuria.
Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki rypsiöljyssä. Lisää suikaloitu kinkku ja jatka kuullottamista. Kaada seos vuokaan kukkakaalien päälle.
Lisää pinnalle tomaattiviipaleet ja ripottele niille kuivattua timjamia.
Kuumenna kerma ja tilkka keitinlientä kattilassa. Kuutioi joukkoon koskenlaskijajuusto. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hieman ja vatkaa sekaan kananmuna.  Kaada kastike vuokaan.
Kypsennä gratiini 175-asteessa noin 20-30 minuuttia.




3 kommenttia:

  1. Herkullista! Suun ja silmänruokaa..nam!

    VastaaPoista
  2. Oijoi kun näyttää hyvältä! Ja löytyy jääkaapista kaikki ainekset, huomisen ruokaidea onkin sitten tässä :)

    VastaaPoista
  3. Anna,
    Oli tosiaan hyvää.

    Pikku Leijonan Emäntä,
    Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.