Mausteiden kohdalla tein muutoksia, mutta muutoin noudatin aikaisempaa ohjettani. Broileri oli hyvää ja mehukasta, en edes muistanut tätä mehukasta broileriruokaa.
Kermaviilibroileri
560 g broilerin sisäfilettä
2 tlk kermaviiliä
2 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 tl kuivattua rakuunaa
2 tl maustepaprikaa
Kermaviili ja mausteet sekoitetaan. Broilerifileet nostetaan voideltuun uunivuokaan. Kermaviiliseos kaadetaan päälle. Annetaan maustua kelmulla peitettynä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Kypsennetään 200-asteessa 40-50 minuuttia.
Sekoitin lisukkeeksi tomaatti-friseesalaatin, jossa mukana vuohenjuustokuutioita. Kastike oliiviöljy - mansikkavinegretti.
Kuulostaa herkulliselta, pitää ehdottomasti kokeilla! Kestäähän kermaviili varmasti kuumennusta? Laitoin sitä kerran creme fraichen puutteessa yhteen reseptiin, joka vaati uunissa kypsentämistä ja se oli hetken kuluttua aivan rakeista ja juoksettunutta.
VastaaPoistaCharlotta,
VastaaPoistaKermaviilin tarkoitus on toimia ensin marinointipohjana ja kypsennettäessä se ns erottuu eli kirkas neste jää vuokaan ja kuten kuvasta näkyy hera tiivistyy broilerin pintaan.
Eli käyttäytyy hapantuotteen tavoin. Se ei haittaa, koska viili on mehustanut broilerit meheviksi.
Okei, hyvä juttu! :) Pitää kokeilla tätä!
VastaaPoista