perjantai 8. kesäkuuta 2012

Maksaa salaattipedillä

Valmistin tänään naudanmaksalle salaattipedin. Maksa oli aika mietoa, joten salaatille se sopi hyvin.
Maksa oli jo kaupassa käsitelty kalvottomaksi ja pyysin vielä leikkaamaan sen viipaleiksi. Ruuanlaitto eteni helposti ja nopeasti.

Paistettua maksaa salaatilla
Kuivaa ja mausta maksaviipaleet suolalla ja maustepippurilla. Paista ne voissa molemmin puolin muutama minuutti. Pihvien tulee jäädä pehmeän kimmoisiksi, jolloin ne eivät ole kuivuneet .
Huuhtele, kuivaa ja revi makeaa friseesalaattia. Leikkaa kurkkua puoliviipaleiksi. Kuori ja raasta omena.
Lisää omenoille puristettua sitruunaa ja ripaus sokeria. Sekoita ainekset keskenään ja nostele annoslautasille.
Kuullota sipulirenkaita voissa ja lisää loppuvaiheessa muutama lohkottu kirsikkatomaatti pannulle.
Nostele pihvit salaatille, lisää sipulirenkaat ja kirsikkatomaatit. Lisää vielä mangoldinlehtiä ja basilikaa.
Lopuksi sekoita kastikkeeksi ranskankermaa, silputtua ruohosipulia, paprikaa, mustapippuria ja suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.