maanantai 11. kesäkuuta 2012

Uunikasvikset - Ananas-päärynäsmoothie

Kasvikset kypsyvät maustettuina uunissa herkullisiksi.  Niitä on ilo syödä. Pyöräytin tehosekoittajalla raikkaan smoothien,  tuoretta ananasta ja päärynää, jogurttia ja piimää.


Uunikasvikset
Porkkanat ja palsternakat ovat vanhaa satoa. Uutta odotellaan vielä hetken aikaa. Siksipä kuorin  ne. Leikkasin pitkiksi soiroiksi ja sivelin pinnalle rypsiöljyä. Mausteiksi ripottelin mustapippuria, paprikajauhetta, muskottipähkinää, rakuunaa ja ruususuolaa. Palsternakoille sopii kaneli niin hyvin, että niille vielä kanelia.
Sitten uuniin 175-asteeseen. Noin viiden minuutin kuluttua lisäsin pellille vielä kesäkurpitsaa puolikasviipaleita. Poistin halkaistusta kesäkurpitsasta siemenet. Päälle ripaus rypsiöljyä ja mausteiksi ruususuolaa ja mustapippuria.
Annoksille ripottelin tuoretta basilikaa.

Ananas-päärynäsmoothie
Tuore ananas sopii hyvin smoothieen. Jääkaappikylmänä se on raikas ja sopivan makea jogurtin seurana.
Lisäsin ananaspalojen lisäksi päärynäkuutioita mukaan, turkkilaista jogurttia ja hieman gefiluspiimää.
Muuta ei tarvittu kuin tehosekoittajan pyöräytykset.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.