keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Paistettu siika ja naurisvuoka

Keskusta-asumisen mukava puoli on , että kauppatori on lähellä. Sieltä saa juuri nyt vastapyydettyä kalaa ja vastanostettuja juureksia.  Poikkesin aamupäivällä torilla ja tulin kotiin kassissa pikkusiikaa, nauriita ja porkkanoita. Paistoin siiat perinteiseen tapaan pannulla ehjinä, otin vain päät pois. Kalat oli perkattuja.
Nauriit pesin ja viipaloin ja siitä sitten vuokaan kypsymään.


Siika pannulla paistaen
Naurisvuoka

  Huuhtaise siiat nopeasti kylmän veden alla ja pyyhi. Poista päät (jos haluat). Ripottele sisään suolaa, mustapippuria ja tuoretta salviaa. Kuumenna pannu, sulata voinokare pannulle, lisää mukaan makua antamaan pari murskattua valkosipulinkynttä. Ripottele siian pintaa vielä hieman suolaa.  Paista siiat ensin minuutin verran kuumalla pannulla, alenna lämpö keskilämmöksi ja jatka paistamista, kunnes nahka on kauniin ruskea. Käännä ja jatka paistamista noin 5 minuuttia per puoli. Kypsyys selviää, kun kokeilet evän irtoamista. Jos se irtoaa heti koskettamalla, on kala kypsää. 

Pese nauriit hyvin. Poista kanta ja napa. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi kulhoon. Raasta 3 kpl valkosipulinkynsiä naurisviipaleille. Lisää kuivattua rakuunaa 2 tl ja 1 rkl oliiviöljyä. Sekoita ja lado viipaleet voideltuun laakeaan uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.  Kypsennä 180-asteessa noin  20 minuuttia..
Kaada vuokaan 1 dl kuohukermaa ja jatka kypsentämistä 20 minuuttia. Lisää vuokaan hieman hunajaa ja auringonkukansiemeniä. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Naurisvuokaa en ole koskaan tehnyt, tästä sainkin taas hyvän ruokareseptin. Näyttää niin herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Naurista ei ole oikeastaan kuin torilla, en ole kaupoissa ainakaan vielä sitä huomannut.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.