tiistai 15. toukokuuta 2012

Maa-artisokkagratiini kylmäsavulohella

Olipa hyvä yhdistelmä tänään, maa-artisokka ja kylmäsavulohi sopivat makumaailmaltaan erittäin hyvin yhteen.
Tätä gratiinia en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Lopputulos oli herkullinen.

Maa-artisokkagratiini
Kylmäsavulohta
Salaatti

5 keskikokoista keitettyä perunaa
500 g maa-artisokkaa
2 dl vettä
75 g sinihomejuustoa
1 tl ruususuolaa
1 dl kermaa
2 rkl vehnäjauhoja
maustepippurijauhetta
2 dl juustoraastetta esim Forte

Pese ja kuori maa-artisokat ja laita ne kuorimisen jälkeen veteen, jotta ne eivät tummu.
Leikkaa artisokat puolen sentin viipaleiksi. Nosta kattilaan.
Lisää vesi ja sinihomejuusto.
Keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita kerma ja jauhot. Kaada seos kattilaan sekoittaen. Kiehauta ja nosta kattila levyltä.
Leikkaa perunat vajaan sentin viipaleiksi ja levitä ne uunivuokaan.
Kaada artisokkamuhennos päälle. Raasta pinnalle juustoa.
Kypsennä 225-asteessa noin 35 minuuttia. Tarjoa kylmäsavulohen kera. Lisäksi salaattia.

3 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen gratiini! Maa-artisokkaa ostin ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna,ja heti ihastuin siihen!

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa! Maa-artisokka on kyllä hyvää (kuten myös kylmäsavulohi), tätähän pitääkin kokeilla joskus. :)

    VastaaPoista
  3. Yaelian,
    Minulle mysä maa-artisokka on uudehko tuttavuus. Makumaailma on sopiva ja herkullinen.

    Ginger,
    Tämä on myös kätevän helppoa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.