Pakastimen viimeinen mustikkapussi pääsi tänään torttuun. Leivoin, jos nyt leipomisesta voi puhua, valmiista voitaikinasta pohjan ja juusto-jogurttitäytteen päälle roimasti mustikoita ja vielä sipaisut vadelmahilloa. Syöjät olivat hyvin tykästyneitä tähän versioon.
Kesäkurpitsa-munakoisopaistos
n 300 g munakoiso + 1 tl suolaa
n 300 g kesäkurpitsa
rypsiöljyä
1 isohko punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa
1 isohko punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl paahdettua paprikaa
kuivattua oreganoa ja timjamia
rouhittua mustapippuria
1 dl paahdettua paprikaa
kuivattua oreganoa ja timjamia
rouhittua mustapippuria
100 g juustoraastetta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 dl maitoa
1 kananmuna
Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Levitä pinnalle suolaa ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla munakoisoviipaleet. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja viipaloi. Silppua punasipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista öljytilkassa kevyesti munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet, nosta sivuun. Kuullota öljytilkassa sipulit ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet. Kuullota pieni hetki. Mausta yrttimausteilla. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut paprikasuikaleet. Sekoittele hetki. Aloita paistoksen kasaus.
Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Levitä pinnalle suolaa ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla munakoisoviipaleet. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja viipaloi. Silppua punasipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista öljytilkassa kevyesti munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet, nosta sivuun. Kuullota öljytilkassa sipulit ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet. Kuullota pieni hetki. Mausta yrttimausteilla. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut paprikasuikaleet. Sekoittele hetki. Aloita paistoksen kasaus.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain munakoisoa, kesäkurpitsaa, juustoraastetta ja sipuli-porkkanaseosta.Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja lopuksi juustoraastetta. Sekoita kerma, maito ja kananmuna, kaada se vuokaan . Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.
Mustikka-juustotorttu
Ota pakastetut voitaikinalevyt huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen kaulimista. Käytin 450 g levyjä. Kauli levyt piirakkavuoan kokoiseksi reunat huomioiden. Nosta kaulittu taikinalevy voideltuun vuokaan. Leikkaa reunojen yli jääneet rimpsut. Ne voit käyttää ristikoksi tai muuksi kuvioksi piirakan pinnalle.
Sekoita täyte 100 g philadelpiajuustoa, 2 dl luomujogurttia, 3 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 kananmuna .
Levitä täyte vuokaan. Mustikat (6 dl) ovat saaneet sulaa hitaasti huoneenlämmössä. Levitä ne vuokaan täytteen päälle. Sekoita 3 rkl vadelmahilloa ja 1 rkl omenasiideriä notkeaksi ja levitä mustikoille. Sommittele pinnalle voitaikinarimpsuista haluamasi kuvio. Lopuksi voitele kananmunalla reunat ja kuvio.
Kypsennä 175-asteessa 45 minuuttia.
Sekoita täyte 100 g philadelpiajuustoa, 2 dl luomujogurttia, 3 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 kananmuna .
Levitä täyte vuokaan. Mustikat (6 dl) ovat saaneet sulaa hitaasti huoneenlämmössä. Levitä ne vuokaan täytteen päälle. Sekoita 3 rkl vadelmahilloa ja 1 rkl omenasiideriä notkeaksi ja levitä mustikoille. Sommittele pinnalle voitaikinarimpsuista haluamasi kuvio. Lopuksi voitele kananmunalla reunat ja kuvio.
Kypsennä 175-asteessa 45 minuuttia.
Ai että on taaas niin hyvää.
VastaaPoistaMolemmat aivan ihania herkkuja!
VastaaPoistaSinulla se on aina niin herkullisen näköiset syötävät, nälkä tässä tulee.
VastaaPoistaAskartelin itte,
VastaaPoistaKokkasin inspiraation mukaan.
Yaelian,
Maistuivat kyllä.
Tupu,
Kiitos, olipa kauniisti sanottu.
Voi miten erikoista! Ihanan kuuloista ja nakoista!
VastaaPoistaMulla on hirvea himo kokeilla nyt uusia resepteja!