lauantai 7. toukokuuta 2011

Kesäkurpitsa-munakoisopaistos Mustikka-juustotorttu

Kasvisruokana kesäkurpitsa-munakoisopaistos oli maittavan ruokaisaa. Lisäsin mukaan pari porkkanaa. Nopeahko ruoka, joka kypsyi kuin itsekseen uunissa.
Pakastimen viimeinen mustikkapussi  pääsi tänään torttuun. Leivoin, jos nyt leipomisesta voi puhua, valmiista voitaikinasta pohjan ja juusto-jogurttitäytteen päälle roimasti mustikoita ja vielä sipaisut vadelmahilloa. Syöjät olivat hyvin tykästyneitä tähän versioon.

Kesäkurpitsa-munakoisopaistos

n 300 g munakoiso + 1 tl suolaa
n 300 g kesäkurpitsa
rypsiöljyä
1 isohko punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 isohkoa porkkanaa
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl paahdettua paprikaa
kuivattua oreganoa ja timjamia
rouhittua mustapippuria
100 g  juustoraastetta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
Huuhtele ja viipaloi munakoiso. Levitä pinnalle suolaa ja anna vaikuttaa 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla munakoisoviipaleet. Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsa. Kuori porkkanat ja viipaloi. Silppua punasipuli ja murskaa valkosipulinkynnet. Paista öljytilkassa kevyesti munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleet, nosta sivuun. Kuullota öljytilkassa sipulit ja lisää joukkoon porkkanaviipaleet. Kuullota pieni hetki. Mausta yrttimausteilla. Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja paahdetut paprikasuikaleet.  Sekoittele hetki. Aloita paistoksen kasaus.
Lado voideltuun vuokaan kerroksittain munakoisoa, kesäkurpitsaa, juustoraastetta ja sipuli-porkkanaseosta.Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja lopuksi juustoraastetta. Sekoita kerma, maito ja kananmuna, kaada se vuokaan . Kypsennä 200-asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa salaatin kera.

Mustikka-juustotorttu
Ota pakastetut voitaikinalevyt huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen kaulimista. Käytin  450 g levyjä. Kauli levyt piirakkavuoan kokoiseksi reunat huomioiden. Nosta kaulittu taikinalevy voideltuun vuokaan. Leikkaa reunojen yli jääneet rimpsut. Ne voit käyttää ristikoksi tai muuksi kuvioksi piirakan pinnalle.
Sekoita täyte 100 g philadelpiajuustoa, 2 dl luomujogurttia, 3 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 kananmuna .
Levitä täyte vuokaan.  Mustikat (6 dl) ovat saaneet sulaa hitaasti huoneenlämmössä. Levitä ne vuokaan täytteen päälle. Sekoita 3 rkl vadelmahilloa ja 1 rkl omenasiideriä notkeaksi ja levitä mustikoille. Sommittele pinnalle voitaikinarimpsuista haluamasi kuvio. Lopuksi voitele kananmunalla reunat ja kuvio.
Kypsennä 175-asteessa 45 minuuttia.

5 kommenttia:

  1. Ai että on taaas niin hyvää.

    VastaaPoista
  2. Molemmat aivan ihania herkkuja!

    VastaaPoista
  3. Sinulla se on aina niin herkullisen näköiset syötävät, nälkä tässä tulee.

    VastaaPoista
  4. Askartelin itte,
    Kokkasin inspiraation mukaan.

    Yaelian,
    Maistuivat kyllä.

    Tupu,
    Kiitos, olipa kauniisti sanottu.

    VastaaPoista
  5. Voi miten erikoista! Ihanan kuuloista ja nakoista!

    Mulla on hirvea himo kokeilla nyt uusia resepteja!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.