tiistai 31. toukokuuta 2011

Siskonmakkarakeitto

Paluu arkeen melkein tömähtäen. Tänään tutuista tutumpaa ruokaa eli siskonmakkarakeittoa. Sitä niin usein mies toivoo ja mielestään harvoin saa.  Ajattelin kurkistaa netistä, mitä siskonmakkarasta sanotaan . Kas vain, Wikipedia on ollut asialla tämänkin makkaran kohdalla ja kertoo näin.

Siskonmakkara on A-luokan makkara, jota myydään raakana (joskus pakastettuna) makkaramassana ja kypsennetään ennen ruokailua. Yleisin siskonmakkarasta tehtävä ruokalaji on siskonmakkarakeitto, jossa makkarat kypsyvät keittoliemessä ja maustavat samalla liemen.
Siskonmakkaran nimen lähtökohta on ranskalainen Saucisse, josta saksalainen Sausischen, josta edelleen ruotsin siskonkorv, muinoin susiskon.
Siskonmakkarasta voi tehdä myös muun muassa makkarastroganoffia tai makaronilaatikkoa, jossa on jauhelihan tilalla siskonmakkaraa.

Tulipa mieleen, että jos en makaronilaatikkoa valmista niin ainakin voisin valmistaa siskonmakkarakasvislaatikkoa.

Nyt valmistin keittoa juuri samoin kuin kaikki muutkin suomalaiset sitä tekevät. Pohjana käytin kasvislientä, en siis lihalientä.  Kasvikset olivat pakasteena. Hyvää se oli.
Tomaattikeitto olisi seuraavana  vuorossa ja mahdollisesti jo huomenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.