Lihasuikalekastike sienillä
400 g (1pkt) naudan sisäpaistisuikaleita naturel
rypsiöljyä, suolaa mustapippuria
2 dl pannun huuhdelientä
1 iso sipuli
1 iso sipuli
200g (1rs) herkkusieniä
voita
suolaa, mustapippuria, paprikaa
1 rkl maizenaa
1 rkl tomaattipyrettä
1/2 dl kermaa
Ota suikaleet huoneen lämpöön noin tunniksi. Ruskista ne pannulla rypsiöljytilkassa ja mausta. Siirrä kattilaan. Huuhtele pannu vedellä ja kaada liemi kattilaan. Hauduta suikaleita kannen alla sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen muut ainekset.
Puhdista sienet ja pilko ne. Silppua sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sienet, mausta ne suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää pannulle sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Mausta paprikalla. Kaada sieniseos lihasuikaleiden joukkoon kattilaan ja lisää tomaattipyree. Suurusta kastike maizenalla ja kiehauta. Lisää lopuksi kerma.
Höyrytin mikrossa lisukkeeksi perunaviipaleita. Lisäsin annokselle rucolaa, mangoldia, rosmariinia.
Hyvää varmasti oli. Oletko käyttänyt tähän kastikemaizenaa? Huomasin, että sellaistakin on myynnissä, en ollut aikaisemmin huomannut.
VastaaPoistaUnelma,
VastaaPoistaOlen käyttänyt kastikemaizenaa, mutta nykyään käytän maizenajauhoja. Ne ovat naturelina parempia.