torstai 26. toukokuuta 2011

Lihasuikalekastike

En miettinyt mitään ruokaa täksi päiväksi, mutta syödä pitää kaikesta huolimatta. Kaupassa vain sieppasin hyllystä lihasuikalepakkauksen. Kotona vasta mietin mitä nyt, kipaisin lähikauppaan hakemaan sieniä. Muistin 1980-luvun suikalekastikkeet ja niinpä meillä syötiin "vanhaa" ruokaa. Helppo ruoka ja maistui oikein hyvältä. Melkein heitin sen lautaselle, kuten kuvasta näkyy.

Lihasuikalekastike sienillä 
400 g (1pkt) naudan sisäpaistisuikaleita naturel
rypsiöljyä, suolaa mustapippuria
2 dl pannun huuhdelientä
1 iso sipuli
200g (1rs) herkkusieniä
voita
suolaa, mustapippuria, paprikaa
1 rkl maizenaa
1 rkl tomaattipyrettä
 1/2 dl kermaa




Ota suikaleet huoneen lämpöön noin tunniksi. Ruskista ne pannulla rypsiöljytilkassa ja mausta. Siirrä kattilaan. Huuhtele pannu vedellä ja kaada liemi kattilaan. Hauduta suikaleita kannen alla sillä aikaa, kun valmistat kastikkeen muut ainekset.
Puhdista sienet ja pilko ne. Silppua sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää sienet, mausta ne suolalla ja ripauksella mustapippuria. Lisää pannulle sipulisilppu ja kuullota muutama minuutti. Mausta paprikalla. Kaada sieniseos lihasuikaleiden joukkoon kattilaan ja lisää tomaattipyree. Suurusta kastike maizenalla ja kiehauta. Lisää lopuksi  kerma.
Höyrytin mikrossa lisukkeeksi perunaviipaleita. Lisäsin annokselle rucolaa, mangoldia, rosmariinia.

2 kommenttia:

  1. Hyvää varmasti oli. Oletko käyttänyt tähän kastikemaizenaa? Huomasin, että sellaistakin on myynnissä, en ollut aikaisemmin huomannut.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Olen käyttänyt kastikemaizenaa, mutta nykyään käytän maizenajauhoja. Ne ovat naturelina parempia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.