keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Jauhelihapihvit suppilovahveroilla

Otin käteeni pakkauksen, jossa luki suomalaisia sieniherkkuja ja käyttövalmiita suppilovahveroita. Tuotteen valmistaja on Kaskein Marja Oy  Taavetista. Tuote on kehitelty yhteistyössä ravintoloitsija, keittiömestari Hans Välimäen kanssa. Ostin pakkauksen ja valmistin tänään sienimuhennoksen jauhelihapihveille. Suolatut sienet olivat säilyttäneet hyvin suppilovahveroiden metsäisen maun. Sienien huuhtelu täsmäytti raaka-aineeseen sopivan suolaisuuden. Pakkauksessa on kokeilemisen  arvoinen mozzarella-sienivuoka ohje. Tyytyväisyyteni takaa, että ostan jatkossakin näitä sieniä. Tämä kuulosti mainokselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole, vaan oma mielipiteeni.

Jauhelihapihvit suppilovahveromuhennoksella
Pihvit 4 kpl
400 g naudanpaistijauhelihaa
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
1 kananmuna
3/4 dl kermaa + 4 rkl korppujauhoja
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile pihveiksi ja paista rypsiöljyssä keskilämmöllä kypsiksi.
Sienimuhennos
150g/ 1 pkt suolattuja suppilovahveroita
rypsiöljyä
mustapippuria
1 rkl vehnäjauhoja + vesitilkka
1 dl kermaa
Huuhtele sienet kylmällä vedellä. Puristele vesi hyvin pois. Pilko sienet. Kypsennä sienisilppua rypsiöljyssä pannulla, kunnes neste haihtuu. Lisää vehnäjauhot pannulle ja sekä tilkka vettä. Pyörittele seosta hetki. Mausta mustapippurilla. Lisää kerma ja kiehauta kasaan.

Hedelmäsalaatti
Mies innostui sekoittamaan hedelmäsalaatin. Kuutioituna mango, omena ja viipaleina banaani. Pieni purkillinen ananaslohkoja liemineen ja vajaa desi omenasiideriä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.