maanantai 23. toukokuuta 2011

Paistetut muikut, vihreä salaatti, luumu-mustikkakiisseli

Ostin muikkuja. Klassinen ja paras tapa valmistaa muikut on paistaa ne voissa. Lopputuloksena oli maistuva sormiruoka. Aivan yhtä yksinkertaista oli salaatti, vihreää ja vaaleanvihreitä siemeniä päälle.
Muutama luumu oli jäänyt kulhoon ja oli viimeinen hetki syödä ne. Ne ja mustikat pääsivät kiisseliksi. Näillä saatesanoilla tämän illan ruoka näyttää tältä.

Vihreä salaatti 
Pehmeää friseesalaattia, kurkkusuikaleita, cashewpähkinöitä,  auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä. Kastike oliiviöljy, limonella, mustapippuri, sokeri.

Paistetut muikut
Tuoreita huuhdeltuja muikkuja, ruisjauhoja, suolaa ja voita.

Luumu-mustikkakiisseli
Tuoretta luumua paloina, mustikoita, vettä, sokeria ja perunajauhoja.
Luomujogurttia, kermaa ja vaniljasokeria.

3 kommenttia:

  1. Oijoi, minun herkkua taas...kalaa... Tai miehän olen kaikkiruokainen, mutta kalasta tykkään aivan hirveästi :)

    VastaaPoista
  2. Nyt herahti vesi kielelle, otan bussin ja lähden tulemaan samantein Areleena, nuo näyttävät juuri niin kauniilta ja herkkullisilta kuin äitini tekemät. Olet oikea mestarikokki.Nam..äippä paistaa muikkuja melkein joka kerta kun mennään maalle ja tietty voissa.Kuule oliko sula mitään parsaohjetta, kysyn tietysti tyhmänä ensi ja sitten vasta menen tutkimaan...

    VastaaPoista
  3. Askartelin itte,
    Muikut olivat tai ovat juuri näin paistettuina tod herkullisia.

    Tuija,
    Kuten edellä jo sanoinkin muikut ne ovat hyvää ruokaa.

    Parsaa olen keittänyt 4 min ja katkarapujen kanssa salaatti.
    Öljyssä olen paistanut pari minuuttia ja tarjosinko lohen kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.