perjantai 27. toukokuuta 2011

Sinappibroileria

Löysin omasta mielestäni kivan ohjeen yhdestä keittokirjastani. Olin jo ostanut broilerifileitä, mutta halusin valmistaa niistä uunissa kypsyvää ruokaa. Hieman mukailin ohjetta. Tätä teen uudelleen jollain kasvislisäkkeellä.

Sinappibroileria


5 broilerin filettä naturel
4 rkl voita sulatettuna
4 rkl hunajasinappia
3 rkl puristettua sitruunamehua
1 rkl fariinisokeria
2 tl paprikaa
suolaa, mustapippuria
1 rkl maizenaa ja 1 1/2 dl vettä
kermaa
-
500 g kuivapennepastaa
vettä, suolaa



Pyyhi fileet talouspaperilla. Leikkaa ne kolmeen/neljään osaan. Asettele palat voideltuun uunivuokaan.
Sekoita voi, sinappi, sitruunamehu, sokeri, paprika ja mustapippuri kulhossa. Lisää ripaus suolaa.
Voitele seoksella broileripalojen ylöspäin olevat osat. Paista 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja käännä broileripalat ja voitele palojen toinen puoli voiseoksella. Jatka paistamista toiset 15 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa  veteen sekoitettu maizena, sekoita kevyesti ja anna kypsyä muutama minuutti . Lisää tilkka kermaa.
Keitä pasta al denteksi ja tarjoa sinappibroilerin kera.

2 kommenttia:

  1. Tässäpä kokeilemisen arvoinen resepti, vaikuttaa tosi hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Canelia,
    Kannattaa kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.