tiistai 24. marraskuuta 2009

Tonnikalapastavuoka

Pastaa, naturel, oli jäänyt aika reippaasti viikonlopulta. Päätin käyttää sen jollakin tapaa pääruuan rungoksi. Mieleeni juolahti, että valmistan uunivuokaa ja yhdistän kypsän pastan kalaan. Katselin kaappejani. Tonnikalaa vedessä löytyi. Vaikka en syö tonnikalaa, nyt olisi sopiva hetki kokeilla sitä pastan kanssa. Löytyi sipulia, porkkanaa ja puolikas philadelpiajuustorasia. Näistä rakentui tämän päivän kalaruoka.

Tonnikalapastavuoka

5 dl kypsää pastaa naturel
2 kpl porkkana
1 kpl sipuli
pala purjon valkoista osaa
oliiviöljyä
2-3 dl vettä
100 g philadelpiajuustoa naturel 12%
150 g tonnikalaa vedessä
mustapippuria, paprikajauhetta
hienoa merisuolaa
2 dl juustoraastetta Polar 15%



Kuori porkkanat ja suikaloi ohuiksi suikaleiksi. Silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota porkkanaa ja sipulia hetki. Lisää joukkoon pasta, vesi ja sulatejuusto. Sekoita pannulla, kunnes juusto on sulanut. Lisää tonnikala hienontaen ja sekoittaen. Sekoita joukkoon mausteet. Nosta seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteessa noin 45 minuuttia.
Tonnikala sopi vuokaan hyvin. Ennakkoluuloni sitä kohtaan karisi. Jatkossa maistuu minullekin tonnikalavuoka. Vuokaan voi valikoida muutakin kalaa, esimerkiksi lohi on aina varma valinta.

2 kommenttia:

  1. Valmistin tonnikalapastavuokaa kun kuopus pistäytyi eräänä päivänä syömään.

    Oli niin hyvää että takuulla teen uudestaan. Hän, mies ja minä kiitämme.

    VastaaPoista
  2. Lastu,
    Kiitos palautteesta. Mukava saada palautetta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.