torstai 12. marraskuuta 2009

Savusiikalaatikko

Ostin kokonaisen ison savusiian. Siitä riittää useampaankin kertaan syötäväksi. Ensimmäiseksi tuhlasin ison siian pääpuolesta 10 sentin palasen laatikkoruokaan. Kehuja sain tästä laatikosta ja oli se minunkin mielestäni hyvää. Inspiroin koostumuksen olemassa olevien raaka-aineiden mukaan.

Savusiikalaatikko kolme annosta

5 isohkoa perunaa
1 iso sipuli
250 g savusiikaa
suolaa, mustapippuria
1/2 prk ricottajuustoa
2 dl ruokakermaa 10%
korppujauhoja
juustoraastetta





Kuori ja suikaloi perunat. Silppua sipuli. Perkaa ja pieni haarukalla siika. Laita voideltuun uunivuokaan pohjalle perunasuikaleita, sipulia, siikaa, sipulia ja päällimäiseksi perunasuikaleita.
Sekoita ruokakerma ja ricotta, lisää joukkoon mausteet. Kaada vuokaan. Ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja lopuksi juustoraastetta. Kypsennä ensin 200-asteessa noin 40 minuuttia. Alenna lämpö 100-asteeseen ja anna hautua vielä puolisen tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.