tiistai 17. marraskuuta 2009

Kuorrutetut täytetyt uuniperunat

Hirvenlihaa on ollut tarjolla lihatiskeissä ja kauppahallissa. En ole vielä ostanut. Olisiko kilohinta, noin 40€/kilo, estänyt tekemästä ostopäätöstä. Kauppahallissa tein myönnytyksen itselleni ja ostin hirvenlihamakkaraa pienen 225 g pötkön. Se oli niin hyvää, että leikkeleenä kului puolikas. Tänään käytin loppuosan uuniperunoiden täytteeseen.

Kuorrutetut täytetyt uuniperunat

6 keskikokoista perunaa kuorineen keitettyjä
Täyte
1 iso sipuli
125 g hirvenlihamakkaraa (tmv makkaraa)
ripaus oliiviöljyä
vajaa 1 rkl vehnäjauhoja
1 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
mustapippuria, timjamia, rakuunaa
Kuorrutus
1 muna
2 dl juustoraastetta 15%



Pese ja keitä perunat kuorineen. Halkaise ne ja aseta ne uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin.
Hienonna sipuli ja kuullota se oliiviöljytilkassa. Leikkaa makkara kuutioiksi. Lisää makkarakuutiot, vehnäjauho, ruokakerma ja mausteet. Sekoita ja anna hautua hetki.
Nostele täyte perunoille. Vatkaa munan rakenne rikki ja sekoita joukkoon juustoraaste. Levitä kuorrutus täytteen päälle. Kuorruta uunissa 250-asteessa noin 10 minuuttia.
Uuniperunoiden seuraksi tarjosin porkkanaraastetta, kurkkua ja tomaattilohkoja.

1 kommentti:

  1. Tuli kamala nälkä, kun luin tätä postausta.. :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.