keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Juureskeitto

Keittoa kerran viikossa toteutui tänään. Valikoin keittoainekset kaupassa kotimaisesta valikoimasta, naurista, perunaa, porkkanaa, palsternakkaa ja valkosipulia. Vain chili oli ulkolaista.
Turkkilainen jogurtti ei ollut Turkista eikä se ole suomalainenkaan. Lindahlin meijerin pääkonttori on Ruotsissa. Jogurttia tarvittiin loppusilauksena keiton pinnalle.

Juureskeitto

1 keskikokoinen nauris
1 porkkana
pala palsternakkaa
isohko peruna
suolaa
n 1/2 l vettä
2 valkosipulin kynttä
ripaus punaista chiliä
oliiviöljyä
1 dl ruokakermaa
turkkilaista jogurttia


Kuori ja pilko juurekset pieniksi. Mittaa vesi kattilaan ja juuressuikaleet mukaan. Lisää suola ja keitä kypsiksi. Murskaa valkosipulin kynnet ja silppua punaisen chilin kärki. Kuullota valkosipulia ja chiliä oliiviöljyssä pannulla viitisen minuuttia. Lisää ne juuresten joukkoon, anna kypsyä vielä hetki. Soseuta keitto. Lisää ruokakerma. Tarkista maku sopivaksi, voit pyöristää makua ripauksella sokeria. Nostele sileäksi sekoitettua jogurttia keitolle tarjottaessa.
Ruisleipä sopi hyvin juureskeiton seuraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.