torstai 5. marraskuuta 2009

Kuhaa valkokastikkeella

Viikon ensimmäinen kalapäivä oli tänään. Kalatiskissä oli tarjolla mukavasti kotimaista kalaa, lahnaa, siikaa, kuhaa ja ahventa. Päädyin kuhaan. Sitä oli sekä ehjänä että fileinä. Ehjä kuha maksoi 7,79/kilo ja filee 27,89/kilo. Kilohinta houkutteli ja valitsin ehjän kuhan, pää ja ruodot eivät aivan yksinään fileerauksen jälkeen riittäisi kalakeittoon, jotain lisäksi pitäisi olla. Kaksi filettä olisi sopivasti yhdelle aterialle. Kuhan hinta oli 5,40. Pyysin myyjää ottamaan fileet vaakaan. Halusin vertailla fileen ja ehjän kalan hintaeroa. Ystävällinen myyjä valitsi kolme pientä filettä. Ne maksoivat 7,39. Tällä hintaerolla valitsin fileet. Säästin fileerauksen vaivan ja pääsen nopeammin ruuantekoon. Jos syöjiä on enemmän, kannattaa ehjien kalojen ostaminen.
Puikulaperunoita otin vielä ostoskoriin, ne sopivat miedon kalaruuan perunoiksi.

Paistettu kuha ja valkokastike

Puolita kuhafileet. Kierittele ruisjauhoissa, joihin on sekoitettu hieno merisuola ja mustapippuri.
Paista oliiviöljytilkassa (levy asento 7) minuutti puolitoista kummaltakin puolelta.
Valkokastiketta varten sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan. Kaada kasariin ruokakermaa (15%)
ja vispaa joukkoon vehnäjauhoseos. Anna kypsyä miedolla lämmöllä n 10 minuuttia. Mausta samoilla mausteilla kuin kalakin, suola ja mustapippuri. Ripottele fileille purjosilppua.
Kala-aterialla oli lisäksi kuorineen keitetyt puikulaperunat ja tikkuporkkanat. Nostin lautaselle vielä vihreää salaattia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi.