Monet ovat sitä mieltä, että eivät syö kieltä. Usein karttaminen perustuu ennakkoluuloihin, eivätkä kieltäytyjät ole koskaan maistaneet kieltä. Kieltä voisi verrata fileeseen, mureaa ja mehukasta. Kielen valmistaminen ruuaksi on helppoa, ainoa hankala puoli on nahan poistaminen.
Ostin pieniä possunkieliä, maksoivat 5,35€/kilo. Kastike syntyi valmiista Blå Bandin kantarellikastikejauheesta. Jauhe sisältää kantarellia, voitattia, herkkusieniä, herkkutattia. Aika laaja sienivalikoima, jolla oli saatu sienien maku mukaan. Hieman jauhoinen maku. Pisteet tulivat valmistuksen helppoudesta.
Keitetty kieli ja kanttarellikastike
Pese kieli ja poista rasvat ja kalvot. Lisää vettä kattilaan, kielet saavat juuri ja juuri peittyä. Lisää mukaan hienoa merisuolaa ja kokonaisia mustapippureita. Kun vesi on kiehahtanut, poista pinnalta vaahto. Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi. Poista kielistä nahka ja viipaloi tarjolle.
Käytin kastikepohjaksi siivilöityä keitinlientä. Siihen sekoitin kastikejauheen pussin ohjeen mukaan.
Kielen seurana kuorineen keitetyt perunat, puolukkahyytelö. kurkkupikkelsi ja porkkanaraaste.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi.