keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Lihakeitto ja puolukkaunelma

Ostin muutama päivä sitten Kauppahallista Someron Lihasavustamon sika-nauta täyslihasäilykepurkin. Purkin kyljessä kerrotaan, että sisältää 95 % kypsää lihaa, rasvaprosentti on 18%. Tuote on laktoositon ja gluteiiniton. Kuulosti kauppiaan suosittelemana hyvältä ja sitä se olikin. Valmistin puolikkaasta purkinsisällöstä lihakeiton. Sujautin keittoon mukaan Knorrin kasvisfondia. Siihen ei ole lisätty aromivahventeita, säilöntäaineita eikä väriaineita. Tämän jälkeen meillä ei ole enää liemikuutioita käytössä. Lihafondia olen käyttänyt jo jonkin aikaa ja nyt otan mukaan sekä kasvis- että kanafondit. Lihakeitto oli erinomaista.
Jälkiruuaksi sopi hyvin puolukkaunelma.

Lihakeitto täyslihasäilykkeestä 3-4 annosta

4-5 perunaa
8 dl vettä
1 ps keittojuureksia pakaste
1 kpl Knorrin kasvisfondia
220 g täyslihasäilykettä

Kuori ja lohko perunat pienehköiksi paloiksi. Kypsennä perunat lähes kypsiksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Lisää joukkoon keittojuurekset ja paloiteltu lihasäilyke. Anna kypsyä liemijuureksien tarvitseman ajan.
Puolukkaunelma


puolukoita
hiukan sokeria
turkkilaista jogurttia
Flora- vaniljakastiketta
diggestivekeksiä

Sokeroi puolukat. Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä jogurttiin. Murskaa diggestivet.
Kokoa annokset. Ensin diggestivemurua, puolukkaa, jogurtti-vaniljakastikeseosta, puolukkaa keskimurua, ripaus jogurttivaniljaa ja lopuksi ripaukset puolukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.