torstai 26. marraskuuta 2009

Juuresohukaiset jogurttikastikkeella

Ohukaisia, räiskäleitä lättyjä tai lettuja. Tällä ruokalajilla on monta nimeä, kuten rakkaalla lapsella on lempinimiä. Käytän nyt ohukais-nimeä, vaikka lätty olisi perinteikkäämpi nimitys. Jos viitsit voit kertoa kommenttiloorassa, mitä nimitystä sinä käytät.
Jääkaapista poimin ison keltaisen nauriin ja pari porkkanaa. Mehukasta kasvisruokaa jogurttikastikkeen kera on syntymässä.

Juuresohukaiset ja jogurttikastike

1 isohko keltainen nauris
2 porkkanaa
4 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
1 1/2 dl Eva sulatejuustoa pippurisekoitus
2 valkosipulinkynttä
paistamiseen juoksevaa Flora-margar
Kuori juurekset. Raasta ne. Sekoita maitoon kevyesti vatkatut munat,ja vehnäjauhot sekä suola. Anna turvota puolisen tuntia. Lisää taikinaan juuresraastetta 4 dl, lopun voit käyttää salaattiin.

Murskaa valkosipulin kynnet ja raasta juusto ja lisää ne salaattiin. Sekoita ja paista ohukaispannulla keskilämmöllä kypsiksi.

Jogurttikastike
Sekoita turkkilaiseen jogurttiin suolaa, sokeria ripaus, mustapippuria ja paprikajauhetta.

Juuresohukaiset ovat parhaimmillaan juuri paistettuna lämpiminä. Lisäkkeeksi sekoitin salaatin, johon käytin lopun juuresraasteen ja puolitettuja luumutomaatteja sekä lehtisalaattia.
Kastike oliiviöljy/lime mausteina mustapippuri, sokeri ja suola.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttavat maukkaille ja taidanpa huomenna tehdä kun tulee syöjiä :-) Menee kasvikset kuin salaa uusissa vaatteissa!

    VastaaPoista
  2. Anna,
    Nämä olivat mielestäni "suussasulavia"

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.