tiistai 6. lokakuuta 2009

Nyyttejä ja kolmioita lehtitaikinasta


Ostin Myllyn Paras- kaulittua lehtitaikinaa. Leipominen on helppoa, kun taikina on valmiina. Tosin pakaste on muistettava aamulla ottaa jääkaappiin, illalla se on sulaneena valmis leivottavaksi.
Taikina on todella hyvää ja lehtevää. Inspiroin täytteet. tein kolme eri vaihtoehtoa.

Ensimmäinen versio, silputtu yksi valkosipulin kynsi yhtä nyyttiä kohden ja päälle runsas teelusikallinen Philadelphia-maustamatonta tuorejuustoa.
Toinen versio, keitettyä porkkanaa, kuivattua basilikaa ja runsas teelusikallinen sulatejuustoa.
Kolmas versio, pilkottua aurinkokuivattua tomaattia ja runsas teelusikallinen sulatejuustoa.
Lopuksi voitelin munalla ja ripottelin päälle unikonsiemeniä.

2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään käyttää valmistaikinoita, erityisesti just lehtitaikinaa. Käytän myös "lisää vain vesi" - juttuja joskus, niistäkin saa ihan kivoja leivonnaisia kiireen keskellä.

    VastaaPoista
  2. Tytti,
    Olen niin laiska leipoja, että kaikki hyvät valmistaikinat ovat aarteita. Myllyn Paras on voi- ja lehtitaikinoiden erinomainen leipoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.