torstai 1. lokakuuta 2009

Pastaa inspiroiden

Ennen pastan synnyinmaassa Italiassa naiset valmistivat pastaa niistä raaka-aineista mitä kaapista löytyi. Mitään ruuan raaka-aineita ei heitetty roskiin, niistä loihdittiin herkullisia pastoja. Tänään tein itse samoin, katsoin mitä kaapeista löytyi. Pasta syntyi vaivattoman nopeasti.

Kun ruususuolalla maustettu pastavesi kiehui, mittasin mukaan pastan. Syöjää kohti 2 dl kuivaa pastaa. Pastaa valmistetaan täsmäannokset, sillä pasta ei kelpaa lämmitettäväksi seuraavana päivänä. Se pitää syödä välittömästi.
Pastan kypsymisen aikana pilkoin aurinkokuivattua tomaattia ja valkosipulikynnen. Käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä kastikkeessa, lisäsin sinne pilkotut valkosipulit ja tomaatit. Hetki kuullotusta. Maustoin voimakkaalla chilitahnalla. Lisäsin joukkoon jäiset pakasteherneet ja hieman pastankeitinvettä. Annoin seoksen kypsyä hetken.

Lorautin mukaan ruokakermaa ja kastikkeen sakeuttamiseksi Greve-juustoraastetta.
Pasta oli nyt sopivan kypsää. Valutin pastan ja sekoitin kastikkeen pastan joukkoon. Tässä vaiheessa lisäsin vielä puolitetut kivettömät vihreät oliivit.
Pasta-annoksien päälle juustoraastetta ja nauttimaan. Inspiroitu pasta oli sopivan mausteista ja täyteläistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi.