perjantai 30. lokakuuta 2009

Sitruunalohta ja punajuurisalaatti

Edullista norjalaista merilohta oli Stockmanin Herkussa tänään, vain 6,49 euroa kilo. En nyt pelkästään hinnan takia ostanut. Painavin syy on se, että lohi on vain niin hyvää kalaa.
Uunissa tämäkin lohi kypsyi nopeasti ja vaivattomasti. Stockmanin Halonhakkaajan leipä, joka on ruis-vehnäjauhoista leivottu, on erinomaista ja se maistui lohiruuan seurana. Punajuurisalaatti sopi lisukkeeksi tällä kertaa.

Sitruunainen uunilohi

600 g lohifilettä
3 rkl sitruunamehua
2 rkl soijaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
rouhaisut pippurisekoitusta

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Nosta filee vuokaan. Sekoita sitruunamehu, soija, oliiviöljy ja suola.
Levitä seos fileen pinnalle. Ripottele lopuksi pinnalle pippurisekoitus. Kypsennä filee 200-asteessa noin 20 minuuttia.

Punajuurisalaatti

2 dl etikkapunajuurta pilkottuna
2 rkl kapriksia hienonnettuna
lehtisalaattia revittynä
fetajuustoa murustettuna
Levitä salaattipedille punajuurikuutiot, kaprissilppu ja murustele päälle fetajuustoa.

Lohelle valmistin kylmän jogurttikastikkeen
Sekoitettuna maustamatonta jogurttia, dijonsinappia, sokeria, suolaa ja mustapippuria.

2 kommenttia:

  1. Minullakin on lohifile jääkaapissa odottamassa huomista. Tuota sinun punajuurisalaattiasi taidankin valmistaa lisukkeeksi.

    VastaaPoista
  2. Unelma,
    Tänään syötiin loppu lohi voileipien päällä ns pikkuruokana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.