tiistai 20. lokakuuta 2009

Appelsiini-currybroileri

Myös flunssa on lannistanut viime päivinä ruuanlaittointoa keittiössä. Tänään halusin taas kokata jotain helppoa omassa keittiössä alusta loppuun saakka. Ruuan piti olla myös kevyttä, joten pääraaka-aineeksi valikoitui broileri. Lähes rasvattomat broilerinsuikaleet. Mausteiksi valitsin appelsiinia ja currya ihan siitä syystä, että toinen puolisko pitää tästä yhdistelmästä. Keitetyt perunat olivat myös toivottuja, vaikka kieltämättä riisi on broilerin paras ystävä. Lisäkkeeksi sekoitin vielä salaatin.

Appelsiini-currybroileri kastikkeena

300 g broilerinsuikaleita naturel
1 isohko sipuli
currya, mustapippuria, suolaa
50 g Philadelhia sulatejuustoa
1/2 ison appelsiinin mehu
2,5 dl vettä+kanaliemikuutio
2 rkl ohrakasta
rypsiöljyä

Silppua sipuli ja kuullota hetki rypsiöljyssä. Lisää joukkoon broilerisuikaleet ja mausta ne. Kuullota muutama minuutti. Lisää juusto, kanaliemi ja appelsiinimehu. Anna kypsyä 8 minuuttia.


Sekoita ohrakas vesitilkkaan ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehahtaa 2 minuuttia. Kastike on valmis. Lisänä oli nyt perunat, miniporkkanat ja salaatti. Salaatissa oli puolikkaan appelsiinin lohkot ja appelsiinimehu/öljykastike maustettuna mustapippurilla.

PS. Aivan kohta rikkoutuu 100 000 kävijän määrä tässä blogissa. Sen kunniaksi etsin jotain keittiöön liityvää kommentoijien kesken arvottavaksi. Palaan seuraavassa blogissa tarkemmin arvontaan. Tähän blogiin tulleet kommentit ovat jo mukana arvonnassa.

6 kommenttia:

  1. Nytpä näyttää laskurin lukema olevan jo 100 002, sylin täydeltä lämpimiä onnitteluja! <3

    Herkulliselta vaikuttavaa broiskuruokaa olet taas loihtinut; jaksaisinpa itsekin olla keittiössä edes puoliksi yhtä ahkera kuin sinä. : ) Toivottavasti flunssa on jo paranemaan päin.

    VastaaPoista
  2. Camelia,
    Flunssa on jo selätetty, kiitos antibiottien.
    Tänään ruuantekemisen lisäksi ohjelmassa on kylppärikaappien järjestelyä.

    Kiitos onnitteluista, satuitpa sopivasti kohdalle melkei nappiin.

    Saas nyt nähdä oletko se ainoa, joka kommentoi ja saa käytettäväksi tarkoitettua keittiödesignia.

    VastaaPoista
  3. Hip hei,
    tulen arvontaan mukaan!

    Kerron samalla, että valmistin eilen 8.10. kohdalla olleen reseptisi mukaisen "broileria ja lohkoperunoita". Jälleen oli niin hyvää, että molemmat herkuttelijat, mies ja minä, kehräsimme. Ihan totta, kun ruoka maistuu, me kehräämme kuin kissat :).

    Kiitos sekä KOTONA-blogistasi että arleenan sanomista!

    VastaaPoista
  4. ahaa, nyt tulee vielä yksi kilpaileva kommentti ;) En lukenut tätä postausta eilen niin hyvin, koska kala-kasvissyöjänä minua ei broisku kiinnosta (eivätkä sitä suostu perheen lihansyöjätkään syömään). Mutta muuten kyllä aina ainakin nopeasti vilkaisen kokkauksesi läpi, usein on niin herkullisia ohjeita ja kuvia.

    VastaaPoista
  5. Ehtiikö vielä maijamyöhäinenkin arvontaan?

    VastaaPoista
  6. Lastu,
    Kiitos. Mukava, että olet mukana ja arpoa.

    Kiitos, että pidit broilerista. Me olemme tykästyneet nyt broileriruokiin. Nyt varsinkin, kun kevyttä mutta monipuolista pitää olla.

    jl,
    Kiitos kun olet käynyt täällä.
    Olet arvonnassa mukana.

    Sooloilija,
    Olet arvonnassa mukana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi.